Çan halkının ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar gerçekleştiren Çan 2 Termik Santrali, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Köy Yaşam Merkezleri’ projesi kapsamında Çan ilçesinde bulunan 4 köydeki köy yaşam merkezinin bakım ve onarım ihtiyaçlarını üstenerek yenilenmesine destek oldu. Çan 2 Termik Santrali ayrıca, Çan halkının ihtiyacı olan sosyal hizmetler için ilçe belediyesinin yanında yer alıyor.

330 MW’lık kurulu güçle üretim yapan Çan 2 Termik Santrali, Çan ilçesinin ve halkının ihtiyaçları kapsamında sosyal proje yatırımlarına devam ediyor. Yıl içerisinde Çan halkının ihtiyaçlarına yönelik birçok çalışmada bulunan Çan 2 Termik Santrali, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Köy Yaşam Merkezleri’ projesi kapsamında Çan ilçesinde bulunan ve geçtiğimiz yıl eğitime kapalı olan 4 köydeki, köy yaşam merkezinin yenilenme çalışmalarına destek olarak okulların bakım ve onarım ihtiyaçlarını üstendi.

Yakın zamanda Çan Belediyesine de ihtiyaçları için destek olan Çan 2 Termik Santrali, kent hayatının iyileştirilmesinde de sorumluluk alıyor. Bu kapsamda, Kocabahçe çocuk parkını yenileyerek kentin çocuklarına oyun alanını yeniden kazandırdı. Yayaköy ve Bahadırlı köy yollarını yenileyen Çan 2 Termik Santrali, buradaki halkın ulaşımının da kolaylaşmasına yardımcı oldu.

‘Çocuklarımızın hayalleri hayat bulsun, rüyaları gerçek olsun’ temennisi ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan video, ODAŞ LinkedIn ve Youtube hesaplarında yayınlandı.

Çan 2 Termik Santrali, Çanspor Futbol Takımı ve Çan Voleybol takımının sponsorluğunu üstleniyor. Santral ayrıca, Çanakkale Okçuluk Spor Kulübü’nün de ana sponsoru olarak şehrin gençlerinin gelişimini destekliyor. Ayrıca Çan 2 Termik Santrali tüm finansal sürecini üstlendiği Çan Belediyesinin yeni projesi Çay boyu çevre düzenlemesi kapsamında 3 km yürüyüş yolu, spor aletlerinin bulunduğu park bölgesi, bir adet basketbol sahası, bir adet mini futbol sahası, bir adet voleybol sahası, otopark ve çay bahçesinin bulunduğu projenin yapımına da başladı.

Çan ilçesinin gelişimi için her zaman desteğe hazır olduklarını söyleyen Çan2 Termik Santrali Maden Başkanı Ali Kemal Kazancı, “Çan 2 Termik Santrali olarak yaptığımız çalışmalarla ilçemizin insanlarına faydalı olmaya çalışıyoruz, özellikle çocukların eğitim ve öğretimine katkıda bulunmak bizler için çok önemli. Çan ilçemizde yer alan 4 köyümüzdeki köy yaşam merkezinin tüm bakım ve onarım ihtiyaçlarını üstlendik. Kocabahçe çocuk parkını yepyeni bir hale getirdik. Belediyemizle görüştük, sorumluluk almak istediğimizi ve kent yaşamının iyileştirilmesi için çalışmak istediğimizi söyledik ve halkın hizmetinde olan belediye araçlarını yeniledik. Köylerimizdeki kaynakların halkın hizmetine sunulması için çalışmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda Yayaköy ve Bahadırlı köy yollarını yeniledik. Tüm bunların yanında gençlerimizi sporun birleştirici ve bütünleştirici gücüyle buluşturmak istiyoruz. Onların gelişimine fayda sağlamak için Çanspor Futbol Takımı, Çan Voleybol Takımı ve Çanakkale Okçuluk Spor Kulübü’nün de sponsoru olduk. Ayrıca Çan ilçesinin kuruluşunun 99. yıl dönümü için düzenlediği ve 500 pehlivanın katıldığı yağlı pehlivan güreşlerine ve Çan’ın kurtuluşu etkinliğine ana sponsor olarak destek verdik” dedi.

Çan’a daha önce yaptıkları sayısız desteği aynı şekilde devam ettireceklerini yineleyen Ali Kemal Kazancı, ‘Bu kapsamda Çanspor kulübünün kurduğu ve 300 çocuk ve gencin katıldığı Çanspor Yaz Okulları projesine ve Çan’da bir ilk olan kız futbol takımı oluşturulmasına destek verdik. Yanı sıraÇan Milli Eğitim Müdürlüğünün öncülüğü ile 1915 Çanakkale projesi kapsamında 448 lise son sınıf öğrencisinin Gelibolu Yarımadası tarihi alan gezisinin tüm finansal sürecini üstlendik. Çan ilçesi ve bölge halkı için sağlık hizmetinde kullanılmak üzere Çan Devlet Hastanesi’ne, böbrek ve idrar yolları taşları tedavisi için kullanılan ‘holmium yag lazer taş kırma cihazını’ kazandırdık. Yakın zamanda Çan Belediyesinin yeni projesi olan Çay boyu çevre düzenlemesi kapsamında 3 km yürüyüş yolu, spor aletlerinin bulunduğu park bölgesi, bir adet basketbol sahası, bir adet mini futbol sahası, bir adet voleybol sahası, otopark ve çay bahçesinin bulunduğu projesinin inşaatına başladık ve bu projenin de tüm finansal sürecini biz üstleniyoruz” dedi.

Ali Kemal Kazancı, Çan’a bir fakülte kazandırmak için Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’yle görüşmelere başladıklarını, yakın zamanda bu yatırımı da duyurmaya hazırlandıklarını söyleyerek sözlerini noktaladı.